tec7

Tec7

Jeg har valgt at bruge klæberen Tec7, som er en MS-polymer lim, til isætning af frontruden. Således skriver producenten om produktet:

“Enestående vedhæftningsevne.
Stor modstandsevne over for UV stråler og svamp.
Hærder hurtigt. Forbliver fleksibel.
Hærder uden at krympe.

Modstår vibrationer.
Klæber på såvel fugtige som tørre overflader.
Kan anvendes såvel inden – som udendørs.
Ikke giftig”

Jeg har taget kontakt til Protex som er importør af Tec7 i Danmark for at undersøge om valget er det rigtige. Jeg fik Mogens i røret, som kunne fortælle at trækstyrken i Tec7 er mange gange højere end i akvariesilicone, så alene af den grund, ser valget ud til at være korrekt. Han kunne også fortælle at han lige har rådgivet en professionel håndværker der var ved at bygge et 5000 liter akvarium for en kunde. Her vil der også blive anvendt Tec7.

Jeg regner med at handle Tec7 hos www.vvs-eksperten.dk hvor den fås til kr. 98,- pr. 310 ml tube. Nå, den var på tilbud til kr. 88,-


Jeg har nu brugt Tec7’en til opklæbning af moduler og til tætning omkring rørgennemføringer. Den hærder betydeligt langsommere end akvariesilicone, men resultatet lader umiddelbart til at være stærkere, og så lugter det ikke så forfærdeligt af eddike. Fugen er lidt hårdere.


Efter et uheld som du kan læse om under linket “katastrofen”, må jeg konstatere at Tec7 ikke er egnet til limning af store akvarier. Det er meget muligt at materialet teknisk kan måles til at være stærkere end silicone, men hvad hjælper det, når realiteten viser at det ikke er fleksibelt nok til at modstå pludseligt opståede deformationer, hvorved det slipper vedhæftningen.